2012. augusztus 10., péntek

Egy kis szösszenet

Volt egy kisebb mélyponti pillanatom és ez akkor született. Jó olvasást.


Kétségbeesés

Kétségbeesés. Hideg, sivár üresség. Perzselő, forró reménytelenség, ami belülről emészt fel. Felfal, elnyel. Hiába kapaszkodsz, mászol felfelé, a fény helyét a sötétség veszi át. Szíved legmélyébe fészkeli be magát és onnan rágja át magát mindenen. Beleeszi magát a bensődbe, nem szabadulhatsz tőle. Uralja az elméd, a szívedet, leigázza a testedet. Szíved olyan heves ütemben ver, hogy majd kiugrik a helyéről, de szabadulásod nincs. Nyomja a mellkasod, rád nehezedik és majd megfulladsz.
Menekülés nincs. Remegő kezed nem találhat kiutat, hisz a démon benned van. Te magad vagy. Te táplálod, a részeddé válik, elkísér mindenhova. A lelked legmélyéig hatol, míg nem már magad sem tudod, hogy ki vagy. Kifordulsz önmagadból, elveszíted lényed. A szíved megszűnik dobogni, miközben tovább ver. Olyan nehéz lesz a légzés, hogy szinte megfulladsz. A lelked sikít, üvölt, segítségért rimánkodik, de a remény elvész.
Mit tesz az ész, amikor a test felmondja a szolgálatot? Amikor a kezed remeg, és a lábad nem engedelmeskedik? Elfog a rettegés, megbénítja minden izmod és mozdulni sem bírsz. Mit tehetsz, ha a kétségbeesés démona tartja kezében a szíved?
Vér dübög a füledben, szíved vadul zakatol, a fogaskerekek forognak, de az érzések uralkodnak az elméd felett. Futnál, sírnál, ütnél, harcolnál. Bármit csak hogy eleresszen a karmai közül, de ő csak még jobban beléd vájja azokat.
Amikor azt hiszed, hogy elmenekültél előle, mert a tested újra a tiéd, érzéseidet újra uralod, rád fog törni ismét. Sosem ereszt, ha egyszer megkaparintott. Csak egy kis kizökkenés kell és újult erővel tér vissza a testedbe, elmédbe és a szívedbe. Gyökeret ereszt és beléd csimpaszkodik.
De ne félj. Engedd, hogy betöltsön, érezd, ízleld, majd tépd ki gyökerestül és higgy, hogy soha ne térhessen vissza. Ne torpanj meg, állj fel és menj tovább. Üvölts és tedd a dolgod. Marj bele, és ne hagyd, hogy uraljon. Forró szenvedéllyel és elszántsággal küzd, majd menj tovább. Arasd le a győzelmed gyümölcsét, de vigyázz. Az, hogy egyszer legyőzted nem jelent védettséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése