2011. május 19., csütörtök

Véres történelem

Azon gondolkodtam, hogy írnom kellene valami kis érdekességet és ez lett az eredménye. :) Jó olvasást!

Véres történelem


Elgondolkodtatok már azon, hogy milyen kegyetlenek is voltak őseink egymással és főleg az ellenségeikkel? Gondolom sokan beleéltétek már magatokat egy-egy korba, amiben szívesen eltöltöttetek volna egy-két napot, vagy csak kíváncsiak vagytok, hogy milyen lehetett akkor élni. Természetesen velem is előfordult ilyesmi, de most kicsit másképp gondoltam bele ebbe a dologba, hála a History TV egyik műsorának, ahol egy jól szervezett csapat életre keltett középkori kínzóeszközöket. De itt nem csak szimplán megépítik az eszközöket, hanem ki is próbálják őket.
Tudom most mire gondoltok és ezek a fiúk cseppet sem őrültek. Nagyon érdekes lehet saját bőrödön, biztonságos keretek között megtapasztalni egy-egy kínzóeszköz hatását. De persze itt nem fejeznek le senkit, vagy törik el a lábát, de az élmény így is ijesztő lehet. Te vajon befeküdnél egy éles bárd alá, várva, hogy lefejezzenek, vagy kipróbálnád a tűzön járást, esetleg hagynád, hogy elevenen elégessenek? Élesben természetesen senki nem próbálná ki, de tudva, hogy az eszközök nem élesek és nem eshet bajod, akkor te bevállalnád valamelyik kipróbálását?  

Híres kínzóeszközök:
§         Körte
§         Vasszűz
§         Kerékbetörés
§         Rézbika
§         Kínpad
§         Kínai Vízkínzás
§         Spanyolcsizma
§         Vasálarc 
§         Karóba húzás

Ezek félelmetes eszközök voltak melyek csak azt a célt szolgálták, hogy minél nagyobb fájdalmat okozzanak az áldozatnak. Voltak olyan eszközök, melyeket az inkvizíció alatt használtak, de voltak olyanok, amiket az 1800-1900-as években még használatban voltak. Félelmetes belegondolni, hogy mennyi fájdalmat kellett kiállniuk azoknak, akiken ezeket használtam. Hát igen, az emberek néha elég kegyetlenek tudnak lenni embertársaikkal, de szerencsére ma már ezek nem használatos eszközök.

Vasszűz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése