2011. augusztus 26., péntek

Vers, cikk

Hogy ne unatkozzatok, amíg kaptok új fejezetet, ezért ezt a kis verset és cikket felteszem nektek. Jó olvasást :D

 Ha rákattintotok, akkor nagyobb is tudjátok olvasni



SÉTA

Tudom, erről a szóról mi jut eszetekbe, de most nem erről van szó. Igazából ez egy tábor, aminek a teljes neve Sajtó és Tanulás. Ezt a médiaoktató tábort a Pannon Lapok Társasága szervezte és a finanszírozást is ők állták, tehát nekünk diákok számára ez teljesen ingyenes volt. Teljes ellátást kaptunk (reggeli, ebéd, uzsonna és vacsora), cserében pedig minél több cikket és jókedvet vártak el tőlünk.
Maga a tábor augusztus 23-25 között, Balatonalmádin a Nereus hotelben zajlott. Itt rengeteg programmal várták minket, diákokat. Miután busszal megérkeztünk a tábornyitó alkalmával elmondták a programokat és kezdetét vette a munkával megfűszerezett pihenés és szórakozás.
Rengeteg remek előadót hívtak meg hozzánk azzal a céllal, hogy új élményeket, tapasztalatokat és tudást szerezzünk. Az első napon Pungor András, Krug Emília, Rábai Balázs és Rozmán László állt a diáksereglet elé, hogy felcsigázzák az érdeklődésünk. Nagy sikerrel. Emellett még részt vettünk egy hajókiránduláson Kis Gergő világbajnok harmadik helyezett úszóval, valamint Fábián László és Martinek János olimpiai bajnokokkal. Velük interjút készíthettünk, amiket azután papírra vetettünk és ezek az írások pedig meg is jelentek a megyei lapokban. Az esti program pedig táncház volt, ezután szabad program.
A második nap első foglalkozása önismeret volt. Oké, tudom, hogy ezen a diáktársaim most kiakadnak, – mint ahogy én is az elején – de azt kell mondanom pozitívan csalódtam. Devecsery László és Gacza Roland foglalkozott velünk két órán keresztül és mindannyian nagyon élveztük. Különböző feladatokat kellett megoldani, úgyhogy rendesen járt az agyunk. Ezután Kuncze Gábor beszélt nekünk a közélet fontosságáról. Nagyon érdekes volt és megérte a melegben a Balaton helyett az előadó termet választani. Kicsit a kérdések elmentek a politika irányába is, de azt hiszem, nem is kell megmagyaráznom, hogy miért. Fél kettőtől a BBC History-tól Litván Dániel mesélt nekünk a magazin indulásáról, aztán pedig Juhász Bálint beszélt rádiójáról. Még közös képeket is csináltunk az előadókkal (autogramokat is kaptunk), emellett néhány előadóval jobban is megismerkedtünk és összehaverkodtunk. Egy óra szünet után következett a Hírvivő vetélkedő mely talán a tábor egyik legjobb programja volt. Tutajt kellett építeni, tojást elkapni, kötelethúzni, ivó verseny is volt és a Balatonból is kellett vizet hordanunk. Összességében jól elfáradtunk és nagyon szoros volt a verseny. Négy csapat volt (a pólók alapján): Sárgák, Pirosak, Kékek és Zöldek. Három ponttal a Sárgák győzedelmeskedtek és a második és harmadik helyen pedig holtverseny alakult ki. Ez volt az esti program ezután szabadon mindeni azt csinálhatott, amit szeretett volna.
Huszonötödikén mindenki vegyes érzelmekkel kelt fel reggel, mivel vártuk a feladatok és előadásokat, de ez volt az utolsó nap, így fáradtak és kicsit szomorúak is voltunk. Ezen a napon Ács Péter és Bedő Iván a HVG-től a lap címlaptörténetéről meséltek. Vicces és érdekes volt, az ember fellelkesült, hogy írjon, így álltam neki én is ennek a cikknek. Fél tizenegykor Győrrffy István a Pannon Lapok Társaságától a szerkesztői változásokról és programokról mesélt nekünk. Kikérdezte a véleményünket is ezekről a változásokról, hogy tetszenek e nekünk és mit gondolunk róluk. Ezután a táborzáró volt, ahol kiosztották a díjakat, amiket a cikkekért lehetett kapni. Végül ebéd és aztán indultunk hazafelé.
Én most voltam először ebben a táborban, bár már ez volt a hatodik alkalom, hogy megszervezték, de jövőre is szeretnék majd elmenni. Rengeteg új emberrel ismerkedtem meg, új barátokat szereztem, sok élménnyel és emlékkel lettem gazdagabb és talán még ragadt rám is valami tudás.
Ha kíváncsiak vagytok, akkor ezen a címen megtekinthettek pár képet és ha kedvet kaptatok, akkor gyertek el ti is. Hamarosan egy videó is felkerül, ami nagyon vicces. Érdemes megnézni, ha nevetni akartok egy jó nagyot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése